''Jij vindt mij zeker een kutmarokkaan?'''

algemeen
148
9 nov '08
De parkeerwachter voelde zich bedreigd door de scheldende broers.

Twee Marokkaanse broers uit Strijen en Den Haag vonden dat ze werden gediscrimineerd toen ze in het centrum van Oud-Beijerland een parkeerboete kregen.
De parkeerwachter kreeg een scheldkanonnade over zich heen en voelde zich bedreigd. De politierechter in Dordrecht heeft de broers gisteren vrijgesproken.

De 26-jarige man uit Den Haag en zijn 22-jarige broertje uit Strijen hadden vorig jaar september geen klein geld bij zich om een parkeerticket uit het automaat te kunnen halen. Ze liepen daarom even bij een kantoor naar binnen om geld te wisselen. ,,Het duurde dertig seconden om wisselgeld te halen,'' zei de 26-jarige gisteren tegen de politierechter. ,,De parkeerwachter moet mij gezien hebben. Hij gaf me blijkbaar een bon om me dwars te zitten. Ik zei tegen hem: 'Jij vindt mij zeker een kutmarrokaan?'''

De parkeerwachter voelde zich bedreigd door de scheldende broers. Hij zou te horen hebben gekregen dat hij een racist was en: ,,Ik pak je als je de boete niet intrekt''. Uit angst maakte de parkeerwachter de boete van 42 euro ongedaan. De broers ontkennen te hebben bedreigd, aldus Ad.nl.

De 22-jarige kwam niet opdagen in de rechtbank, maar de Hagenees – die een strafblad vol mishandelingen en bedreigingen heeft – gaf aan dat hij een veroordeling echt niet kon gebruiken. ,,Ik heb nu een baan, zodat ik mijn schuld van 60.000 euro kan afbetalen. Ik wil juist een toekomst opbouwen.''

De officier van justitie was ervan overtuigd dat er sprake was van een bedreigende situatie voor de parkeerwachter, maar wettig bewijs ontbrak volgens haar. De rechter sloot zich daar deels bij aan en sprak de mannen vrij. ,,Maar als u was gedagvaard voor belediging, was u daarvoor veroordeeld,'' aldus de rechter.

© MAROKKO.NL 2008
marokkanen strijen den haag parkeerwachter boete
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi