'Kokmeijer had door kunnen voetballen'

sport
0
11 nov '08
In het nog geheime rapport wordt melding gemaakt van een verkeerde diagnose.

Niels Kokmeijer, die vier jaar geleden moest stoppen met profvoetbal na een doodschop van Rachid Bouaouzan, had mogelijk gewoon door kunnen voetballen. Bij de voormalig aanvaller is echter een verkeerde diagnose gesteld.

Kokmeijer moest stoppen vanwege een zeer zware beenbreuk. Deze blessure had echter niet fataal hoeven zijn voor zijn loopbaan, zo stelt een door Sparta aangesteld chirurg, die de medische dossiers van het Erasmus Ziekenhuis nog eens tegen het licht hield en fouten constateerde, meldt Eredivisie Live.

In het nog geheime rapport wordt melding gemaakt van een verkeerde diagnose. Daardoor liep het herstel van Kokmeijer flinke vertraging op. Verder stelt de chirurg vast dat de aanvaller bij tijdig ingrijpen gewoon door had kunnen voetballen. De Raad van Commissarissen van Sparta, dat een schikking trof met Kokmeijer, buigt zich komende week over het rapport.

"Dit is nogal wat", reageert een verbaasde Kokmeijer. "Ik wacht af tot ik het rapport heb mogen lezen. Wat ik weet is dat er destijds een zogeheten compartiment-syndroom optrad, waardoor mij been in een dag weer open werd gehaald en in die week ging het alleen maar slechter."

Kokmeijer moest maanden door het leven op krukken, omdat een zenuw en een slagader beschadigd bleken te zijn. Hij struikelde over zijn eigen tenen door een zogeheten klapvoet.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
niels kokmeijer rachid bouaouzan sparta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi