Ophef Slotervaart om vacature voor Marokkaanse man

algemeen
0
14 nov '08
Medewerker Samia el Affari van het SIP bevestigt de voorkeur voor een Marokkaanse man.

Met verbijstering is in Slotervaart gereageerd op een personeelsadvertentie van een hulporganisatie in het Amsterdamse stadsdeel, waarin voor de functie van bewonersadviseur specifiek gezocht wordt naar 'een Marokkaanse man'.


De VVD reageert geschokt en eist opheldering van burgemeester Cohen. "Het klinkt echt absurd. Ik vraag me ook af of het wel mag. Stel je voor dat er in een advertentie staat 'gezocht: blanke ambtenaar'. Dan is de wereld te klein", meent raadslid Bas van 't Wout.

"Dat er een eis is om Marokkaans te spreken, akkoord. Maar dan moet je die eis opnemen en niet dat een Marokkaan de voorkeur heeft. Het klinkt mij echter weer als meebuigen en het in stand houden van de scheiding, terwijl je dat juist zou moeten bestrijden", aldus de liberaal, aldus Telegraaf.nl.

De bewonersadviseurs werken voor het zogenoemde Sociaal Investeringsprogramma (SIP) en leggen huisbezoeken af bij bewoners van Overtoomse Veld, één van de moeilijkste wijken van de stad. De bedoeling van het SIP is om de "sociaaleconomische positie van alle bewoners van Overtoomse Veld te verbeteren door onder andere hun zelfredzaamheid te vergroten".

Het SIP, zo meldt het persbericht van het stadsdeel, zoekt "een stevige gepassioneerde teamgenoot" en "het team geeft de voorkeur aan een Marokkaanse man, omdat zij zelf allen Marokkaanse, Turkse en Nederlandse vrouwen zijn".

Medewerker Samia el Affari van het SIP bevestigt de voorkeur voor een Marokkaanse man. "De enige mannelijke Marokkaanse collega vertrekt binnenkort en dan zijn er alleen nog vrouwen over. Wij zoeken een Marokkaan omdat de meeste bewoners van de wijk van Marokkaanse afkomst zijn en het toch handig is als hij de taal spreekt. En een man is toch handig, omdat hij bijvoorbeeld gemakkelijker contact kan leggen met de mannen bij de moskee. Maar een vrouw mag ook."

© MAROKKO.NL 2008
samia el affari sip marokkaan vvd cohen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi