Vogelaar maakt PvdA-top verwijten

algemeen
56
15 nov '08
Voor oud-minister kwam het vertrek onverwacht.

Oud-minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie zegt dat PvdA-leider Bos een rol heeft gespeeld in de negatieve beeldvorming rond haar persoon.

In Nova zei Vogelaar dat Bos steeds in de media voor een hardere koers pleitte op het gebied van integratie. Daarmee zou onterecht de suggestie zijn gewekt dat zij een 'soft' beleid zou voeren, aldus Rtlnieuws.nl.

Ook klopt volgens Vogelaar de suggestie dat ze zonder overleg het plan voor registratie van Antillianen afgeblazen heeft, niet. Het kabinet had erover gesproken en ook de regeringsfracties waren volgens de oud-minister op de hoogte.

Voor Vogelaar, die aftrad nadat de partijtop het vertrouwen had opgezegd, kwam het vertrek 'onverwacht'. Ze heeft de indruk dat haar aftreden was voorbereid, omdat haar opvolging erg snel was geregeld. 

Achteraf bezien denkt ze dat het misschien niet politiek handig is geweest om altijd zo vrij te spreken als ze heeft gedaan als minister. Zo denkt ze dat Bos het haar kwalijk heeft genomen dat ze hem erop heeft aangesproken dat hij zonder overleg voor een hardere koers op haar beleidsterrein heeft gepleit.

© MAROKKO.NL 2008
elle vogelaar wouter bos pvda wonen wijken integratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi