Vader waarschuwde dochters tevergeefs

buitenland
327
17 nov '08
Volgens de Belgische federale politie is bestuurster Annemarie vrijwel zeker in slaap gevallen.

Hij had hen nog zo gewaarschuwd, de vader van twee van de drie meisjes die afgelopen weekeinde na een muziekfeest verongelukten op de snelweg in België.


Vader Waaijer: "Voordat ze afreisden naar Gent, heb ik nog gezegd dat ze onderweg moesten slapen als zou blijken dat ze moe werden." De zusjes Annemarie (21) en Fleur Waaijer (17) uit Krimpen aan den IJssel en hun vriendin Demy Wuestenenk (17) uit Rotterdam kwamen gistermorgen rond half negen om het leven op de E19 bij het Belgische Schoten. Het drietal was op weg naar huis van het muziekfestival 'I love techno' in Gent, toen de Peugeot 307 waarin zij zaten tegen een brugpijler reed. De meisjes moeten op slag dood zijn geweest.

Volgens de Belgische federale politie is bestuurster Annemarie vrijwel zeker in slaap gevallen. Haar zus en hun vriendin zaten achter in de auto. Een getuige verklaarde tegenover de politie dat de auto op het oog niet te hard reed.

De wereld van P.J. Waaijer, vader van de twee zusjes, stortte in toen de politie aan de deur stond: "Het is vreselijk wat onze dochters is overkomen. Ze zijn te overmoedig geweest. De politie heeft ons wel bevestigd dat er geen drank of drugs in het spel waren. We kunnen het niet bevatten. Annemarie en Fleur waren twee heel leuke meiden die goed konden studeren. Onze oudste dochter studeerde Bouwkunde in Delft, onze jongste zou dit jaar eindexamen doen."

Fleur zat op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, waar haar oudere zus Annemarie in 2006 haar diploma haalde, aldus Telegraaf.nl.

Gymnasiumconrector Jankees Ouwerkerk herinnert zich de drie vriendinnen als 'stuk voor stuk spontane meiden, die vrolijk in het leven stonden'. Ouwerkerk: "Het is een groot gemis en we wensen de nabestaanden heel veel sterkte met dit drama", aldus Ouwerkerk. Vandaag worden de leerlingen ingelicht en opgevangen in de aula. Op de vriendenwebsites kwamen gisteren allerlei reacties van vrienden en vriendinnen binnen: "Je leest dit niet meer, maar ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurd... Ik wens je ouders, Nick en alle vrienden en kennissen van je heel veel sterkte. We zullen je heel erg missen, lieve Demy!" schrijft een van de vriendinnen.

© MAROKKO.NL 2008
demy wuestenenk belgie annemarie fleur waaijer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi