Hulpmix.nl biedt nu ook hulp via e-mail

algemeen
2
18 nov '08
De hulpverleners zijn niet alleen via de chat, maar nu dus ook via e-mail bereikbaar. Hulpmix.nl is een initiatief van vijf hulpverlenende instellingen en jongerensites als marokko.nl.


- Mededeling -

Op hulpmix.nl kunnen jongeren met kleine of grote problemen maandag tot en met vrijdag van 16 tot 18 uur chatten met hulpverleners. De hulpverleners zijn nu dus ook buiten deze tijden bereikbaar.

Via een formulier op de website kunnen ze hun vraag of probleem voorleggen aan een hulpverlener. Deze worden door de weeks binnen 24 uur beantwoord, in het weekend binnen 48 uur. Indien de jongere er behoefte aan heeft kan hij of zij een aantal keren met dezelfde hulpverlener mailen.

De Bascule, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, is een van de instellingen achter hulpmix.nl. Jan van Driel, manager innovatie van de Bascule: “De meeste jongeren die ergens mee zitten kunnen dat prima zelf oplossen. Toch zijn er ook veel jongeren die er niet alleen uitkomen maar ook geen hulp zoeken. Omdat hulpmix.nl heel laagdrempelig is, hopen we die jongeren via internet wel te bereiken. Bij de chat zien we dat ze erg enthousiast zijn over de hulp die ze krijgen. Maar daar zijn we beperkt qua openingstijden. De e-mail is daarom een logische uitbreiding.
Jongeren kunnen zo kiezen hoe ze met ons in contact willen komen en als ze ’s nachts niet kunnen slapen van het piekeren kunnen ze altijd hun verhaal bij ons kwijt.

Khalid Mahdaoui van marokko.nl: “We vinden het goed dat jongeren nu ook keuzevrijheid hebben hoe ze met de hulpverleners in contact kunnen komen. We zijn blij dat de meerderheid van de hulpverleners op hulpmix.nl van allochtone afkomst is. Op ons advies kunnen jongeren bij de e-mail ook aangeven of ze liever met een man of een vrouw mailen. Voor een deel van onze leden kunnen dat soort zaken het verschil zijn tussen wel of niet contact opnemen.

Het project online hulp voor multiculturele jongeren wordt mede gefinancierd door het VSBfonds en Stichting Kin­derpostzegels Nederland.


- Mededeling -

© MAROKKO.NL 2008
hulp mail hulpmix
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi