Marokkaans meisje werd huisslavin

algemeen
0
18 nov '08
Het openbaar ministerie zal morgen bekend maken welke straffen het tegen de familieleden zal eisen.

Met mooie beloften werd een Marokkaanse vrouw als importbruid naar Rotterdam gelokt om vervolgens door haar schoonfamilie als huisslavin te worden misbruikt.

Autorijschoolhouder Nourdin B. (28) beloofde zijn gearrangeerde echtgenote dat zij in Nederland naar school zou gaan om de taal te leren. Ze zou ook kunnen gaan winkelen, uitgaan en autorijlessen nemen. Al die toezeggingen bleken echter loos toen zij eenmaal een stap zette over de drempel van de Rotterdamse woning aan de Steven Hogendijkstraat.

Het werd haar vervolgens door de hele familie B. onmogelijk gemaakt om alleen naar buiten te gaan. Ze moest allerlei huishoudelijke klusjes opknappen. Ook mocht zij van haar nieuwbakken familie geen contact hebben met haar ouders en andere familieleden in Marokko en België.

Volgens het openbaar ministerie werd de vrouw meer dan een jaar lang door haar echtgenoot, diens vader, moeder, twee broers en zus gegijzeld, mishandeld en als huisslavin uitgebuit, aldus Telegraaf.nl.

Ook zou Nourdin B. zijn vrouw meermalen hebben verkracht en zou hij haar evenals zijn vader en broers regelmatig hebben geslagen en geschopt.

De familie B., die gisteren allemaal tijdens de eerste zittingsdag in de beklaagdenbank van de Rotterdamse rechtbank moesten plaatsnemen, verwees de verhalen van de vrouw naar het rijk van der fabelen. Eensgezind zeiden zij haar niets te hebben misdaan en wasten zij hun handen in onschuld.
Verklaringen van onder meer de ouders en familie van de vrouw, een lerares van de inburgeringcursus en de bevindingen van onder meer een politiearts over littekens die bij de vrouw zijn vastgesteld werden door de familie B. van de hand gewezen. Ook begreep Nourdin er niets van hoe zijn vrouw aan littekenweefsel is gekomen. De beschadigingen duidden op verkrachting. "Het is een puur verzonnen verhaal", aldus B. tegen de rechtbank.

De familie zegt niet te hebben gemerkt dat de vrouw het niet naar haar zin had.

Als verklaring gaven de familieleden, net als echtgenoot Nourdin, aan het veel te druk te hebben met hun werk en school. De rechtbank merkte daarbij op dat Nourdin niet veel belangstelling voor zijn bruid leek te hebben. Het openbaar ministerie zal morgen bekend maken welke straffen het tegen de familieleden zal eisen. Daarna mogen de advocaten van de verdachten hun pleidooi houden.

© MAROKKO.NL 2008
nourdin rotterdam marokkaans importbruid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi