Gemeenteprijs Polarisatie en Radicalisering voor Slotervaart

algemeen
9
18 nov '08
Stadsdeel Slotervaart heeft de eerste Gemeenteprijs Polarisatie en Radicalisering gewonnen.

 Minister Ter Horst heeft de prijs van 15.000 euro en een kunstwerk donderdag 13 november uitgereikt aan de beleidsadviseurs radicalisering van stadsdeel Slotervaart Hassan El Maimouni en Aouatif Tawfik.

Verder heeft de minister een landelijk expertisecentrum Nuansa voor polarisatie en radicalisering gestart om de lokale aanpak te ondersteunen.
De prijswinnende aanpak tegen polarisatie en radicalisering in Slotervaart noemt de jury uiterst professioneel en effectief. Centraal staat het stimuleren en bevorderen van zelfkritiek en het leren omgaan met kritiek. Verder komen respect en tolerantie voor gelovigen en niet-gelovigen aan bod. Maar ook begrip voor mensen die pijn voelen omdat hun stad of wijk in relatief korte tijd ingrijpend is veranderd. In het bijzonder wordt aandacht gegeven aan het voorkomen van polarisatie en radicalisering door aandacht te besteden aan de worsteling van jongeren rond identiteitsvorming die kan leiden tot isolement en radicalisering. Veel elementen uit de aanpak van Slotervaart zijn ook in andere steden toe te passen.

© MAROKKO.NL 2008
slotervaart gemeenteprijs polarisatie en radicalisering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi