Fitte Boulah staat te trappelen

sport
2
18 nov '08
Khalid Boulahrouz maakt tot op heden een licht tegenvallend seizoen door.

De verdediger kampte enige tijd met hamstringblessures en de prestaties van zijn nieuwe club Stuttgart zijn tegenvallend.

Die Schwaben, in 2007 nog kampioen van Duitsland, zijn momenteel terug te vinden in de middenmoot van de Bundesliga. Het is dan ook onrustig in Stuttgart. "Deze tijdelijke verandering van omgeving is dus goed voor mij", zegt Boulahrouz op de site van OnsOranje.nl over zijn uitstapje naar het Nederlands elftal. "Het is leuk om iedereen weer te zien."

Boulahrouz raakte in september voor de eerste keer geblesseerd aan zijn hamstring. Naast een aantal competitieduels miste hij ook de interlands met IJsland en Noorwegen. Eind oktober maakte de verdediger zijn rentree bij Stuttgart, maar al snel klaagde hij opnieuw over hamstringklachten. "Dat was erg vervelend. Ik was bang dat ik weer een flinke periode was uitgeschakeld. Gelukkig viel het mee. Ik heb tien dagen langs de kant gestaan en heb daarom de laatste twee wedstrijden moeten missen."

Woensdag neemt het Nederlands elftal het in de Amsterdam Arena op tegen Zweden. Ondertussen hoopt Boulah dat bondscoach Bert van Marwijk hem minuten laat maken. "Hij hoeft het in elk geval niet te laten voor mijn fysieke gesteldheid, want ik ben weer helemaal fit", drukt de verdediger de bondscoach nog maar eens op het hart.

Das Kannibal verwacht een lastige wedstrijd tegen de Zweden. Het mag dan wel om een oefenduel gaan, Boulahrouz wil niets weten van eens verplicht nummer. "Nee, zo moet je een wedstrijd nooit benaderen. Daar is Zweden de tegenstander ook niet naar. Het zijn allemaal fysiek sterke mannen die er negentig minuten lang de beuk in gooien. Wanneer je slap aan de wedstrijd begint, troeven ze je direct af. Tegen zulke tegenstanders hebben wij het vaak moeilijk."

"Het is voor ons dan ook een nuttige wedstrijd waarin we moeten laten zien dat we ondanks de fysieke kracht van de tegenstander in staat zijn om ons eigen spel te spelen. We moeten kiezen voor onze eigen aanvallende spelopvatting en daarmee het publiek een mooie avond bezorgen", besluit Boulahrouz.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
khalid boulahrouz stuttgart oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi