'Pak Marokkaanse randjongeren aan'

algemeen
233
20 nov '08
De brief van Prem Radhakishun is ondertekend door vijftien medestanders.

Alle Nederlanders, met name die van Marokkaanse afkomst, moeten het gedrag van onaangepaste Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst een halt toeroepen. Met name Nederlanders van Marokkaanse afkomst moeten 'deze doorgeslagen onruststokers' aanspreken, hun gedrag doorgeven aan de politie en tegen ze getuigen. Dat schrijft columnist en programmamaker Prem Radhakishun donderdag in een ingezonden brief in Spits. "De betreffende jongeren gedragen zich niet Marokkaans of islamitisch maar gewoonweg beestachtig."

De brief is ondertekend door vijftien medestanders, van wie het merendeel een Marokkaanse achtergrond heeft. Onder hen zijn publicist Mohammed Jabri, het Amsterdamse deelraadslid Fatima Elatik en Mohammed Cheppih van de stichting Academica Islamica. Ze benadrukken dat ze ervan overtuigd zijn dat er een gouden generatie aankomt die Nederland mooier en beter zal maken.

Radhakishun schrijft dat de jongeren met hun onaangepaste, bedreigende, intimiderende en gewelddadige gedrag de emancipatie van Nederlanders van Marokkaanse afkomst geen goed doen. Ze zouden steeds vaker schuilen onder de paraplu van 'stigmatisering van Marokkanen' om hun gedrag te vergoelijken. Radhakishun heeft daar geen boodschap aan. Het ontbreken van een buurthuis of eenzijdige berichtgeving in de media zou geen vrijbrief mogen zijn om te intimideren of te bedreigen en cameraploegen aan te vallen, zoals hij zelf heeft meegemaakt, aldus Depers.nl.

Hardwerkende organisaties zouden te vaak worden aangesproken op het gedrag van 'randjongeren die het licht nog niet gezien hebben'. "Ze moeten tot de orde worden geroepen door de politie, ouders, schoolbegeleiders, maatschappelijke organisaties en alle vertegenwoordigers van de overheid, maar bovenal door de gehele samenleving."

De ondertekenaars van de brief zijn volgens Radhakishun Nederlanders die zich de afgelopen jaren hebben verzet tegen de stigmatisering van 'een bepaalde deel van onze Nederlandse bevolking', namelijk de Nederlanders van Marokkaanse afkomst. In het tv-programma De Wereld Draait Door zeiden Radhakishun en Jabri woensdag dat zij de brief naar Spits gestuurd hebben in de hoop daarmee de meeste jongeren te bereiken die zich aangesproken zouden moeten voelen.

© MAROKKO.NL 2008
prem radhakishun fatima elatik mohammed cheppih mohammed jabri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi