HIV-patient genezen na Leukemie-behandeling?

algemeen
15
20 nov '08
Britse artsen sceptisch over 'hiv-genezing'

Britse deskundigen hebben voorzichtig gereageerd op op de berichten dat Duitse artsen een man zouden hebben genezen van hiv door middel van een beenmergtransplantatie.

en 42-jarige Amerikaanse man die twee jaar geleden in Berlijn werd geopereerd aan leukemie zou door de ingreep verlost zijn van HIV. Met de beenmergtransplantatie zouden de besmette cellen ook uit zijn lichaam zijn verwijderd. De Amerikaan droeg het virus al tien jaar, maar blijkt twee jaar na de ingreep nog steeds genezen. Het bloed en het beenmerg van de man is de afgelopen twee jaar regelmatig getest, maar tot op heden zijn er geen sporen van het hiv-virus teruggevonden.

Verstopt
Andrew McMichael, een Britse immunoloog aan de Universiteit van Oxford, zegt in een reactie tegenover The Independent dat het hiv -virus goed verstopt kan zitten in het menselijk lichaam, en er nu niet zomaar kan worden aangenomen dat de Amerikaan genezen is verklaard. Een beenmergtransplantatie om een patiënt van HIV te genezen wordt door Britse artsen als erg duur en ingrijpend gezien.

© MAROKKO.NL 2008
hiv
leukemie
beenmergtransplantatie
genezing
duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi