Marokkaanse jeugd besteelt uitdelers van voedselbank

algemeen
450
21 nov '08
Marokkaanse hangjongeren hebben vrijwilligers van de voedselbank in IJsselstein ernstig belaagd en geïntimideerd.

De weldoeners waren afgelopen weekeinde bezig om kratten cadeau gedaan voedsel van een supermarkt aan de Televisiebaan in te laden, maar werden bestolen, getreiterd, en bekogeld met etenswaar. Ook werd een fles drank tegen de bestelbus geslingerd door jongens van circa 18 jaar.

Vrijwilliger Bertus Hoenselaar kan er niet bij dat juist voedsel voor de armsten werd weggegrist. "Het is diep triest. We zijn voor het goede doel bezig en dan gebeurt dít..."
Uit pure angst en om escalatie te voorkomen, zijn Bertus en zijn twee vrouwelijke collega's er als een haas vandoor gegaan. Zonder er iets van te zeggen, want dat durfde de 60-jarige man niet. "Ik wil ouder dan 70 worden zonder dat ze een mes tussen m'n ribben steken... Het was een beangstigende situatie. Het gebeurde achter mijn rug, we stonden machteloos."

Aangifte heeft het voedseldepot niet gedaan. "We willen niet drie uur bij de politie zitten, we kunnen onze tijd beter gebruiken."

Volgens Hoenselaar is er een structureel probleem met hangjongeren voor de plaatselijke supermarkt. "Sommige klanten komen er niet meer, uit angst voor die gasten. Er is niet voor niets bewaking ingesteld."

In een reactie zegt de gemeente IJsselstein bekend te zijn met de problemen van de hangjongeren, meldt de Telegraaf. De politie wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

© MAROKKO.NL 2008
ijsselstein
marokkaanse hangjongeren
voedselbank
diefstal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi