’Ook orthodoxe moslims moeten ruimte krijgen'

algemeen
873
22 nov '08
De Nederlandse politiek en samenleving moeten ook orthodoxe moslims de ruimte geven hun geloof uit te oefenen.

 Daarmee laten zij zien de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel te hebben. Dat zei voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart zaterdag op een bijeenkomst van de PvdA in Utrecht.

“Wat de godsdienstvrijheid een moderne samenleving waard is, toont zich altijd in de omgang met de orthodox gelovige”, aldus Marcouch. “Die doet vreemd. Die is lastig. Maar juist daar moet de vrijheid zich bewijzen. In principe moet de samenleving de orthodox gelovige zo goed mogelijk verdragen.”

De politicus stelde dat de Nederlandse “islampolitiek” verder zou moeten bestaan uit het bestrijden van extremistisch geweld. Dat is volgens hem “een plaag”. Ook moeten politiek en samenleving ondubbelzinnig hun steun uitspreken voor de emancipatie van vrouwen en homo’s, aldus Telegraaf.nl.

Marcouch zei dat politici die bang zijn voor de islamisering van Nederland het bij het verkeerde eind hebben; “In de werkelijkheid speelt zich voor onze ogen het omgekeerde af. We zijn met zijn allen getuige van de vernederlandsing van de islam.” Hij was het dan ook eens met ex-minister Ella Vogelaar (Integratie) toen ze zei dat de islam onderdeel wordt van de Nederlandse tradities. “Sterker nog: ze formuleerde het veel te voorzichtig. De islam is al een Nederlandse godsdienst.”

© MAROKKO.NL 2008
nederlandse politiek marcouch moslims slotervaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi