Krajicek in eerste ronde Cincinnati uitgeschakeld

sport
0
9 aug '00

http://www.nu.nl/img?name=sport.krajicek2&x=120&y=120

CINCINNATI - Richard Krajicek is uitgeschakeld in de eerste ronde van het tennistoernooi in Cincinnati. De Muiderberger verloor in drie sets van de als vijfde geplaatste Rus Jevgeni Kafelnikov.

Krajicek moest de eerste set met 6-3 afstaan aan Kafelnikov. Hij leek zich daarna te herstellen door het tweede bedrijf overtuigend met 6-1 te winnen. Kafelnikov was in de derde set toch weer te sterk en besliste de partij met 6-3.

Voor de wedstrijd op het Amerikaanse hardcourt hadden Krajicek en Kafelnikov beiden vier van hun onderlinge ontmoetingen gewonnen. De Rus liet de balans nu doorslaan naar 5-4. Krajicek had vorige week in zijn eerste partij in Toronto eveneens een zware loting, maar hij wist toen de Zweed Magnus Norman te verslaan.

Sjeng Schalken haalde in Cincinnati ten koste van Michael Chang de tweede ronde wel. Hij speelt daarin tegen de Amerikaan Todd Martin. Hij versloeg de als elfde gerangschikte Duitser Nicolas Kiefer, die wordt getraind door Sven Groeneveld.

Naast Kiefer en Krajicek verdwenen ook de geplaatste Alex Corretja en Lleyton Hewitt na hun eerste partij uit het toernooi. De Spanjaard verloor van de Zweed Bjorkman. De Australiër, vorige week in Toronto ook al vroegtijdig uitgeschakeld, was niet opgewassen tegen de Fransman Fabrice Santoro.

André Agassi en Pete Sampras bereikten de tweede ronde wel ten koste van de Zuid-Afrikaan Ferreira, in Toronto te sterk voor Krajicek, en de Argentijn Zabaleta.

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi