Marokkaanse naam niet verplicht

algemeen
91
24 nov '08
In de afgelopen jaren ontstond geregeld politieke ophef over de lijst met door Marokko goedgekeurde namen.

Als een Marokkaanse Nederlander zijn kind wil laten registreren bij de Marokkaanse ambassade in Nederland, is dat een interne Marokkaanse aangelegenheid.

Dat zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Taieb Fassi Fihri maandag tijdens een ontmoeting met zijn Nederlandse ambtgenoot Maxime Verhagen. Beide ministers benadrukten dat Marokkaanse Nederlanders vrij zijn hun kind bij een Nederlandse gemeente in te schrijven zonder zich aan deze voorschriften te houden.

Namenlijst
,,Er is geen enkele verplichting om de namenlijst te gebruiken en er is geen enkele verplichting om naar de Marokkaanse ambassade te gaan voor registratie volgens de namenlijsten'', zei minister Verhagen.

In de afgelopen jaren ontstond geregeld politieke ophef over de lijst met door Marokko goedgekeurde namen, nadat Nederlandse gemeenteambtenaren weigerden bepaalde namen in te schrijven omdat die niet op die lijst voorkwamen, aldus Depers.nl.

Ambassade
Gemeenten zouden de lijst nu niet meer aanbieden. Als ouders hun kind echter ook willen aanmelden bij de Marokkaanse ambassade, kunnen ze toch problemen krijgen omdat de namenlijst dan alsnog zou gelden.

© MAROKKO.NL 2008
marokko nederland verhagen taieb fassi fihri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?