'Dreigdvd' bezorgd bij Netwerk

algemeen
72
25 nov '08
De Vlaamse omroepen VRT en VTM ontvingen eerder al een soortgelijke dvd.

De redactie van het actualiteitenprogramma Netwerk heeft een dvd ontvangen waarop gewapende en gemaskerde mannen dreigen met terreurdaden in België.
De dvd zat in een enveloppe zonder begeleidend schrijven, aldus Nu.nl.

In de videoboodschap, die vier minuten duurt, bedreigen de mannen het Belgische volk vanwege hun aanwezigheid in Afghanistan.
De ondertiteling luidt: "Jullie land zal daarom vertoeven in chaos, bloedvergieten, en gruwelijke aanslagen die op elk moment, op elke plaats kunnen plaatsvinden. De fout die jullie maken, treft niet alleen jullie regering maar elke burger in dit kleine land.

Er wordt geen verklaring gegeven voor het feit dat een Nederlands actualiteitenprogramma een dvd ontvangt met een terreurdreiging gericht aan de Belgen. Als afzender staat 'Al-Jazeera' in Brussel.

De Vlaamse omroepen VRT en VTM ontvingen eerder al een soortgelijke dvd. Op die beelden spraken de mannen over aanslagen in België. Het is nog onduidelijk of het om een grap gaat of de bedreigingen serieus genomen moeten worden.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding in Nederland is ingelicht over de dvd die Netwerk ontving. Ook het Belgische Crisiscentrum is op de hoogte.

© MAROKKO.NL 2008
vrt vtm netwerk dvd belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi