Psychisch onderzoek allochtone kinderen Amsterdam

algemeen
90
26 nov '08
De Amsterdamse GGD gaat twaalfhonderd basisschoolkinderen testen op psychosociale problemen.

Dat gebeurt op verzoek van de gemeente die dergelijke problemen en verstandelijke beperkingen onder de Amsterdamse jeugd wil voorkomen. Het gaat om een proef die zich in het bijzonder op allochtone kinderen richt.

Uit onderzoek blijkt dat een lage sociale economische positie en migratie het risico op psychosociale problemen groot maakt, licht de gemeente woensdag toe. Ook zouden licht verstandelijke handicaps nog te weinig 'herkend en erkend' worden.

De leerlingen, van 5 tot en met 8 jaar, worden komend schooljaar getest. In het daaropvolgende schooljaar gaat de hulpverlening van start. Voor het onderzoek slaat de GGD de handen ineen met de Universiteit van Amsterdam, aldus nieuws.nl.

Psychosociale problematiek komt volgens de jeugdgezondheidszorg voor bij ongeveer een op de vijf 5-jarigen in Amsterdam, een op de drie 10-jarigen en veertig procent van alle leerlingen in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Naar schatting wonen in Amsterdam 31 duizend kinderen met een verstandelijke beperking. De helft van hen kampt met psychosociale problematiek.

© MAROKKO.NL 2008
amsterdam ggd verstandelijke beperkingen psychosociale problemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi