Amsterdamse ouderen gratis met OV

algemeen
0
26 nov '08
Amsterdamse ouderen mogen volgend jaar gratis met de bus, tram en metro reizen.

Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) besloten. De actie gaat de overheid en het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) 2.130.000 euro kosten.

Van 1 maart tot 1 juni 2009 kunnen alle inwoners van Amsterdam die in deze periode ouder van 65 jaar zijn kosteloos gebruik maken van het hoofdstedelijk openbaar vervoer (OV). Het doel is om ouderen bekend te maken met het OV en te laten wennen aan de OV-chipkaart, aldus Ad.nl.

Volgende maand krijgt iedere Amsterdammer die ouder is dan 65 jaar, of die in de actieperiode deze leeftijd bereikt, een aanvraagformulier voor de persoonsgebonden OV-chipkaart. In totaal ontvangen 84.000 inwoners zo’n formulier thuis. Mensen die de aanvragen invullen en opsturen, krijgen per post een chipkaart.

Na de actie kan de chipkaart gebruikt worden tegen het normale OV-tarief. De kosten voor de kaarten worden betaald door het GVB en de Stadsregio Amsterdam.

Daarnaast houdt de gemeente na de actie een enquête onder de gebruikers. Zo wordt onderzocht hoe vaak de ouderen hun fiets of auto hebben laten staan voor een rit met het OV.

© MAROKKO.NL 2008
amsterdam burgemeester wethouders ov gvb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi