Nieuwe film SALAMA doorbreekt taboe op soa's en hiv
Vanavond gaat tijdens de aidsweek in Den Haag de film SALAMA in première.
28 November 2008
lifestyle

Dit docudrama wil het taboe rond soa’s en hiv doorbreken, door ze bespreekbaar te maken onder Marokkanen. Dat hier behoefte aan is, blijkt uit het feit dat bijvoorbeeld chlamydia, de meest voorkomende soa in Nederland, ook bij Marokkanen regelmatig voorkomt. Bij 16,5% van de Marokkaanse en Turkse bezoekers van de acht soa-centra in Nederland werd in 2007 een soa gevonden. Soa Aids Nederland is de opdrachtgever van de film, die geschikt is voor jong en oud en kan worden vertoond in scholen, buurthuizen of bij praatgroepen. 

Het docudrama begint bij de voorbereiding van het huwelijk van de verliefde Samir en Hind. Hun families komen bij elkaar om het huwelijk te bespreken. De oom van de bruid stelt voor dat de aanstaande bruidegom zich eerst laten testen op soa’s en hiv. Dit verzoek brengt veel commotie teweeg in beide families. Eén van de hoofdrolspelers blijkt chlamydia te hebben. Hoe gaan de families van Hind en Samir hiermee om? Lukt het om het taboe in de Marokkaanse gemeenschap te doorbreken en de geslachtsziekte bespreekbaar te maken? Veel situaties in de film zullen herkenbaar zijn in de Marokkaanse gemeenschap, aldus soaaids-professionals.nl.
Bestellen
SALAMA is vanaf 1 januari 2009 voor € 6,50 te bestellen via www.soaaids.nl/bestellen. De film duurt 20 minuten. In de film wordt Nederlands en Marokkaans Arabisch gesproken. De film is in beide talen ondertiteld.

aidsweek den haag salama soa aids chlamydia marokko
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi