Zuchtende Jans: ''AZ is een serieuze titelkandidaat''

sport
118
29 nov '08
Na de nederlaag tegen Willem II hoopte Ron Jans met FC Groningen iets recht te zetten tegen koploper AZ.

In eigen huis, waar de ploeg van Jans normaal heer en meester is, werd met 0-2 verloren en dat was volgens de coach terecht.

Zuchtend begint Jans aan de persconferentie na afloop van het verloren duel met AZ. "We wilden heel goed staan tegen het aanvallende gedeelte van AZ. Omdat Berg er niet bij was hebben we ervoor gekozen de spelers op de positie te zetten die hun het beste ligt. Van die tactiek kwam heel weinig terecht."

Dat AZ zonder topscorer Mounir El Hamdaoui speelde was ook geen voordeel, zo denkt de sympathieke oefenmeester. "Misschien had ik wel liever dat AZ met El Hamdaoui zou spelen dan met Holman. El Hamdaoui speelt iets dieper, Holman zakt juist iets verder terug. Ik vond Ari ook geweldig spelen. Door het goede spel van die twee hadden we veel moeite met AZ. En als je het verdedigend niet op orde hebt, kom je in de problemen."

Groningen had in de Euroborg het meeste balbezit, maar de betere ploeg was AZ. "We hadden geen antwoord op AZ. Zij waren veel dreigender en hadden het duel eerder kunnen beslissen", liet de enigszins teleurgestelde Jans optekenen.

Na een matige eerste helft, ging het in het tweede bedrijf beter. Veranderingen lagen aan de basis van het duel, dat in de tweede helft meer een wedstrijd was. "De tweede helft kozen we voor een 4-4-2-systeem. (FC Groningen startte in een 4-3-3-systeem, red.). Dit functioneerde beter. Toen is het in elk geval een wedstrijd geworden. Ik heb nog best wat dreigende momenten gezien. Lovre schoot op de lat, Andersson was een paar keer gevaarlijk. Maar AZ was voetballend beter dan onze wilskracht."

De formatie van Louis van Gaal kreeg aan het einde van de persconferentie nog een pluim van Jans. De huidige nummer één van de Eredivisie mag volgens de trainer van Groningen gaan denken aan de titel. "Ik wil de druk niet bij AZ leggen, maar AZ is in mijn ogen een serieuze kandidaat om mee te doen om de eerste positie."

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
az alkmaar fc groningen ron jans louis van gaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi