Felle actie tegen jonge rovers op scooters

algemeen
0
29 nov '08
De politie richt zich met name op Marokkaans uitziende jongens op scooters.

De politie jaagt tijdens een omvangrijke actie in met name de Amsterdamse binnenstad en Oost op jongens op scooters die via 'de Italiaanse methode' vrouwelijke automobilisten beroven van hun tas.

Al maanden plegen scooterrijders aanhoudend berovingen door een ruit in te slaan van een auto die stilstaat in het verkeer, om vervolgens de tas weg te grissen. Ook 'patsers' die in heel dure auto's rijden terwijl ze geen bijpassend legaal inkomen hebben, behoren tot de doelgroep van het offensief, dat de codenaam Lord of the Ring heeft, aldus Parool.nl.

Op twee vaste plekken worden al sinds donderdag van 's morgens tien tot na middernacht controles gehouden, waarbij motoragenten scooterrijders en automobilisten naar de controleposten dirigeren. Voorts verplaatsen zich drie mobiele teams van steeds acht agenten en vier motorrijders door de stad.

De politie richt zich met name op Marokkaans uitziende jongens op scooters, aangezien de berovingen via 'de Italiaanse methode' vrijwel altijd door hen worden gepleegd.

Met de grootscheepse actie maakt de politie een begin met een apart bestand van scooters in combinatie met de berijders, waarin de recherche na een beroving kan zoeken.

© MAROKKO.NL 2008
amsterdam rovers scooters marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi