Albín slachtoffert Real met doelpunten en assist

sport
15
29 nov '08
Na de nipte overwinningen op Recreativo de Huelva en BATE Borisov leek de rust bij Real Madrid teruggekeerd.

Zaterdagavond werd echter duidelijk dat de Spaanse topclub nog lang niet in staat is om constant te presteren. Onder leiding van een uitmuntende Juan Ángel Albin was Getafe te sterk voor de streekgenoot: 3-1.

De thuisploeg had slechts drie minuten nodig om Iker Casillas te passeren. Jaime Gavilán ontdeed zich aan de linkerkant van Sergio Ramos en uit diens voorzet werkte Albín de openingstreffer tegen de touwen. Het was niet de enige tegenvaller in het eerste kwartier voor Real Madrid. Raúl miste oog in oog met Roberto Abbondanzieri, terwijl Wesley Sneijder geblesseerd moest afhaken.

De ploeg van Bernd Schuster, waar Rafael van der Vaart zijn geblesseerde landgenoot verving en Royston Drenthe in de basis stond, zat niet lekker in de wedstrijd en zocht het doel van Abbondanzieri zonder ook maar enig idee op. Tot overmaat van ramp haakte ook Miguel Torres geblesseerd af. Diens vervanger, Míchel Salgado, leek de assist van de gelijkmaker te verzorgen, maar Fernando Gago schoot over het doel.

Het tweede bedrijf was amper twee minuten oud of Albín had wederom een manier gevonden om Casillas te verschalken. Francisco Casquero zette een mooie counter op, Gago kwam te laat en Albín tekende op vernunftige wijze voor de dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer viel echter niet veel later. Guti gaf de bal mee aan Javier Saviola en de Argentijn kreeg met zijn onhoudbare schot in de linkerkruising het Coliseum Alfonso Pérez muisstil.

De hoofdstedelingen, waar Drenthe bijzonder actief was, gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar het was de equipe van Víctor Muñoz die bijna de 3-1 op het scorebord zette. Een schot van Eugen Polanski belandde via de paal op gelukkige wijze in de handen van Casillas. Een kwartier voor tijd kwam Raúl net tekort om een voorzet van Drenthe achter Abbondanzieri te werken.

Negen minuten voor tijd viel de beslissing uit een counter, meldt Voetbalzone.nl. Op aangeven van Albín, zonder meer de beste man op het veld, zorgde Ikechukwu Uche met een schot in de linkerhoek voor de derde treffer van Getafe. De voor Roberto Soldado ingevallen Nigeriaan liet vervolgens in het restant van het duel na om de regerend landskampioen met een ruimere nederlaag naar huis te sturen.

© MAROKKO.NL 2008
ream madrid
getafe
bernd schuster
wesley sneijder
geblesseerd
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?