Van Persie: ''Het was onze dag''

sport
30
1 dec '08
Arsenal boekte zondagmiddag een belangrijke zege op bezoek bij de Londense rivaal Chelsea (1-2).

Robin van Persie was de grote man aan de zijde van The Gunners. De Nederlander zorgde voor beide Arsenal-treffers.

Nadat Arsenal op achterstand was gekomen door een eigen inzet van Johan Djourou en gedurende een uur moest toezien hoe Chelsea heer en meester was, vond Van Persie het genoeg geweest. Twee treffers van de Nederlander binnen drie minuten deden The Blues de das om. Door de overwinning behoudt Arsenal enigszins de aansluiting met de top van de Premier League.

"Dit is een heel, heel belangrijke zege", stelt Van Persie na afloop van de topper in gesprek met UEFA.com. "De laatste twintig minuten hebben we karakter en discipline getoond. Het hele team verdient een groot compliment. Wanneer je op Stamford Bridge met 1-0 achter komt te staan tegen Chelsea, weet je dat het heel moeilijk wordt. Om dan vervolgens als winnaar van het veld te stappen, en vooral de manier waarop, is een enorme knappe teamprestatie."

Ondanks zijn twee treffers, bleef Van Persie na afloop bescheiden. "Vandaag was het niet mijn dag, maar ónze dag. Ik was degene die twee keer scoorde, maar dat doet er niet echt toe. Het was het hele team dat hier een uitstekende prestatie heeft neergezet."

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
arsenal robin van persie chelsea londen stamford bridge
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi