ISBO: voorlopig geen nieuwe islamscholen

algemeen
1
1 dec '08
De koepelorganisatie van islamitische scholen (ISBO) wil dat er de komende jaren geen nieuwe islamitische scholen worden opgericht.

Dat heeft ISBO-directeur Yusuf Altuntas maandag gezegd, aldus Depers.nl.

Volgens Altuntas zijn veel bestuurders van islamitische scholen niet capabel, omdat ze heel weinig opleiding hebben. ,,Laten we eerst de huidige scholen goed runnen en alles daar goed op orde hebben'', zei Altuntas in het programma Dit is de Dag op Radio 1. ,,Over twee of drie jaar kunnen we dan kijken of we er weer een school bij kunnen nemen.''

Bij de ISBO zijn een veertigtal scholen aangesloten. Om de kwaliteit van de schoolbestuurders te verbeteren gaat de ISBO cursussen aanbieden aan nieuwe bestuurders. Ook wil Altuntas meer niet-moslims opnemen in de besturen van islamitische scholen.

De staatssecretarissen Sharon Dijksma en Marja van Bijsterveldt (beiden Onderwijs) lieten vorige maand weten dat negen van de tien islamitische schoolbesturen het geld van de overheid niet volgens de regels besteden. Het ministerie heeft tegen verschillende besturen aangifte gedaan.

© MAROKKO.NL 2008
isbo islam moslim yusuf altuntas radio dit is de dag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi