Moslims geven daklozen worst

algemeen
0
3 dec '08
Het Islamitische offerfeest is van 8 tot 11 december.

De vereniging Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMHO) zamelt met steun van Cordaid tijdens het Offerfeest volgende week vlees in voor armen in Nederland. In 16 steden kunnen Moslims een deel van het slachtvlees inleveren, waarna dit grotendeels wordt verwerkt tot houdbare worsten.


In januari worden vlees en worsten via Voedselbanken, en opvangcentra voor dak- en thuislozen in Nederland verspreid. Cordaid en SMHO dragen op deze manier bij aan armoedebestrijding in Nederland.

Het Islamitische offerfeest is van 8 tot 11 december. Dan worden vooral schapen geslacht. Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst aan de gelovigen om per offerdier minimaal 1 kilo vlees in te leveren bij geselecteerde slagerijen in 16 steden. De verwerking tot worsten vindt plaats in de fabriek van KOC Vleeswaren in Zoeterwoude, aldus Spitsnieuws.nl.

'Doel van de actie is om bij te dragen aan armoedebestrijding in Nederland en tevens een signaal van betrokkenheid en sympathie te geven vanuit de Nederlandse moslimgemeenschap'.

© MAROKKO.NL 2008
offerfeest schapen vereniging samenwerkende moslim hulporganisaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi