Schorsing dreigt voor Hari

sport
0
7 dec '08
De K-1-organisatie overweegt Badr Hari een schorsing op te leggen voor zijn misdraging in de K-1-finale tegen Remy Bonjasky.

Dat verklaarde Hari’s manager Simon Rutz na overleg met K-1-baas Sadaharu Tanikawa. ,,De K-1 neemt mogelijk disciplinaire maatregelen”, aldus Rutz, die snel duidelijkheid verwacht. ,,De organisatie wil een signaal afgeven dat dit gedrag niet in de ring thuishoort. Ze praten over een mogelijke schorsing van een half jaar.”

Een eventuele schorsing geldt alleen voor de toernooien die op de K-1-kalender staan. Hari kan dus wel gewoon in actie komen bij de - door Rutz georganiseerde - gala’s die in februari (Antwerpen) en mei (Amsterdam) plaatsvinden. ,,Voor die evenementen is al reclame gemaakt en zijn kaarten verkocht. Naar het publiek toe kunnen we het niet maken om Badr van het programma te halen”, aldus Rutz, die bovendien vindt dat Hari al zwaar genoeg is gestraft. ,,Dat hij geen kampioen is geworden, is voor hem een heel zware straf. Daardoor is hij ook 400.000 dollar misgelopen. Hij zou bovendien op oudejaarsavond in Japan vechten, maar dat gaat nu eveneens niet door. Hij heeft al een hoop geld en eer verloren.”

Hari zelf wacht de consequenties voor zijn onreglementaire actie in de K-1-finale rustig af. ,,De straf die ik krijg zal ik moeten respecteren”, liet hij vandaag vanuit Tokio weten.

Tanikawa, die het binnen de K-1-organisatie voor het zeggen heeft, reageerde diep teleurgesteld na de anticlimax op de voor de rest spetterende finaledag. Tanikawa: ,,K-1 is een sport, geen straatvechten. We hebben regels. Als je in de K-1 vecht, moet je een professionele houding hebben. Ik ga overleg voeren met Nobuaki Kakuda (hoofd scheidsrechterszaken, red.) om tot een passende strafmaatregel te komen.” Wordt vervolgd…

© MAROKKO.NL 2008
k-1
badr hari
schorsing
remy bonjasky
misdraging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi