Raadsleden Amsterdam willen van term allochtoon af

algemeen
178
7 dec '08
Een soortgelijk voorstel van de Amsterdamse afdeling van de PvdA veroorzaakte in september 20006 veel opschudding.

Een meerderheid van de Amsterdamse raadsleden vindt dat de term ’allochtoon’ officieel moet worden vervangen door termen als ’Turkse of Marokkaanse Amsterdammer’. Dat blijkt uit een onderzoek dat de nieuwssite Nieuwsuitamsterdam.nl zondag publiceert.

Tweederde van de ondervraagde Amsterdamse (deel)raadsleden is er voorstander van om de term allochtoon af te schaffen. Een kwart is er op tegen. Tegenstanders stellen dat het invoeren van andere termen geen problemen oplost en dat de nieuwe termen na een tijdje ook een negatieve bijklank zullen krijgen.

In Den Haag stemde de gemeenteraad al in 2004 voor het plan om de benaming allochtoon in gemeentelijke publicaties zoveel mogelijk te vermijden. Een soortgelijk voorstel van de Amsterdamse afdeling van de PvdA veroorzaakte in september 20006 veel opschudding. De partij stelde het woord achterhaald te vinden en pleitte voor een specifiekere aanduiding van bepaalde groepen personen, aldus Telegraaf.nl.

De motie werd ingetrokken toen de partij besefte dat er geen meerderheid voor het initiatief was. De meeste andere fracties vonden het voorstel te ver gaan.

© MAROKKO.NL 2008
pvda amsterdam allochtoon marokkaan turks
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi