Straf na roepen 'Ik maak je af, kutmarokkaan'

algemeen
71
7 dec '08
De woningbouwvereniging is op zoek naar andere huisvesting voor het Marokkaanse gezin.

Een 53-jarige Goudse is vrijdag door de Haagse politierechter vrijgesproken van het bedreigen van haar Marokkaanse overbuurvrouw met een aardappelschilmes.

Wel is de vrouw veroordeeld voor bedreiging van de overbuurman en mishandeling van haar eigen moeder. Zij kreeg daarvoor een gevangenisstraf opgelegd gelijk aan het voorarrest van veertig dagen.

Toen de Goudse besefte dat zij als vrij mens de rechtbank mocht verlaten, barstte zij in vreugdetranen uit.

De overburen zullen ongetwijfeld niet blij zijn met haar terugkeer in de straat. Volgens de advocaat van de Goudse is de woningbouwvereniging op zoek naar andere huisvesting voor het Marokkaanse gezin.

De vrouw, die volgens de reclassering aan zware psychiatrische problematiek lijdt en een alcoholprobleem heeft, kreeg het op 2 september aan de stok met de overburen. De overbuurvrouw verweet de Goudse dat zij het slot van de voordeur vol lijm had gegoten. Zij ontkende, aldus Ad.nl.

Toen de overbuurman met de rekening van een nieuw slot kwam, escaleerde de situatie. De man zei dat hij werd bedreigd ,,Ik maak je af, kutmarokkaan,’’ zou de vrouw hebben gezegd. ,,Als je zo doorgaat ben je een deze dagen voor mij’’. Ook kreeg hij een klap in het gezicht. De vrouw ontkende deze beschuldigingen.

Volgens de politierechter was het geweld tegen de overbuurman bewezen. De man had een bult op het hoofd en bij de komst van de politie keerde de agressie van de vrouw zich tegen de agenten.

Ook vond de politierechter voldoende aangetoond dat de vrouw haar 72-jarige moeder tijdens een ruzie op 8 november bij de polsen heeft gepakt en in het gezicht heeft geslagen. De zwaarste beschuldiging, de dreiging met het aardappelmesje, was volgens de rechter echter niet hard te maken.

De politierechter week af van de eis van de officier van justitie. Deze had tegen de vrouw een gevangenisstraf van vijf maanden waarvan drie voorwaardelijk alsook een verplichte psychiatrische behandeling geëist.

© MAROKKO.NL 2008
marokkaans gezin gouda den haag geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi