Topfiguur aanslagen Mumbai opgepakt

buitenland
0
8 dec '08
Een topfiguur van de extremistische beweging Lashkar-e-Taiba, Zaki-ur-Rehman Lakhvi, is in Pakistan gearresteerd.

Betrokken hoge officieren hebben dit anoniem laten weten.

De 'operationeel commandant' van de groep was onder de vijftien arrestanten die maandag zijn opgepakt in verband met de recente terroristische aanslagen in Mumbai, India.
De aanhoudingen waren in een kamp van militanten bij de stad Muzaffarabad in het Pakistaanse deel van Kashmir. De groep wil met alle beschikbare middelen, inclusief terreuraanslagen bereiken dat het overwegend islamitische Kashmir uit de Indiase federatie stapt.

De verdachten zijn volgens een woordvoerder van de Pakistaanse geheime dienst ook verbonden aan de islamistische liefdadigheidsorganisatie, Jamaat-ud-Dawa. Volgens veiligheidsbronnen zijn drie tot zes personen gearresteerd, aldus nu.nl.

Een medewerker van Jamaat-ud-Dawa zei dat een van de arrestanten wordt verdacht van het voorbereiden van de terreuracties in Mumbai. De liefdadigheidsinstelling had eerder de banden met de Lashkar-e-Taiba verbroken omdat die beweging als terroristische groep werd aangemerkt.

Door de aanslagen eind vorige maand in Mumbai kwamen meer dan 180 mensen om het leven. Volgens India zit Lashkar-e-Taiba achter de aanvallen op onder meer hotels. De groepering zelf ontkent dat. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door een onbekende beweging, de Deccan Mujahedeen.

© MAROKKO.NL 2008
lashkar-e-taiba zaki-ur-rehman lakhvi pakistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi