'Geen terreur bij Mohammed-film'

algemeen
112
8 dec '08
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft geen bezwaren tegen de vertoning van de film van Ehsan Jami.

De ex-moslim legde zijn film 'An interview with Mohammed' voor aan de NCTb om de veiligheidsrisico's in te schatten, maar die ziet geen redenen om de reeds aangekondigde vertoning van de film tegen te houden.

Een woordvoerder van de NCTb bevestigt dat er naar de film is gekeken om een dreigingsinschatting te maken, maar wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen over de strekking van overleg met Jami.

De film wordt dinsdag in ieder geval gewoon vertoond op de locatie die Jami om veiligheidsredenen liever geheim wil houden. In de korte film van Jami komen de onderwerpen vrouwenrechten, joden en afvalligheid aan bod. Ook kijkt de profeet Mohammed na veertienhonderd jaar terug op zijn leven en vertelt hij of hij tevreden is, aldus depers.nl.

Eerder besloot Jami af te zien van het uitzenden van een tegen de islam gerichte animatiefilm, 'The life of Mohammed'. Jami had bedreigingen uit het buitenland ontvangen. Ook wilde hij tegemoetkomen aan ernstige bezwaren van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).

NCTb Tjibbe Joustra liet vorige week in een interview weten dat het risico op een terroristische aanslag in Nederland nu op het toppunt is. Dat zou vooral komen door de film 'Fitna' van PVV-leider Geert Wilders. De NCTb hanteert verschillende stadia van het dreigingsniveau. Sinds in maart 'Fitna' verscheen is die 'substantieel'. Nu zou die 'substantieel met een plusje' zijn.

© MAROKKO.NL 2008
nationaal coördinator terrorismebestrijding ehsan jami
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi