Film Ehsan Jami online

algemeen
112
9 dec '08
De film An Interview with Muhammed van Ehsan Jami staat vanaf dinsdagmiddag online.

Jami houdt in de film een interview met een man die onherkenbaar is gemaakt. Hij draagt een tulband en heeft een afbeelding van de profeet Mohammed voor zijn gezicht.
De spot begint al met de introductie van Mohammed. De geïnterviewde vertrouwt Jami toe dat hij hem best met ’Mo’ mag aanspreken. “Want Mohammed is zo lang.”

Jami vraagt onder andere naar de jeugd van Mohammed. Ook stelt hij vragen over het huwelijk van Mohammed met een meisje van zes. Ook zijn er teksten uit de koran te zien.
Jami stelt thema’s als afvalligheid en vrouwenrechten aan de kaak. Hij wil aantonen dat de profeet zelf inziet dat ook hij fouten heeft gemaakt. Hij vindt zijn productie, die een klein kwartier duurt, geen anti-islamfilm.

De omstreden film is in het Haagse Nieuwspoort in première gegaan. Er werden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Alle aanwezigen werden gecontroleerd en er waren beveiligers aanwezig. De veiligheidsdiensten NCTb en AIVD hadden de productie al gezien tijdens een voorvertoning.

De film is Engelstalig en duurt bijna een kwartier.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) is bezorgd over de beeldvorming over Nederland in buitenlandse media. Hij zei dat dinsdag in het Tweede Kamergebouw, meldt de Telegraaf. De bewindsman benadrukte dat in ons land de islam “ten volle gerespecteerd” wordt maar ook dat hier de vrijheid van meningsuiting geldt. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal die boodschap in zijn contacten met het buitenland uitdragen.

Hirsch Ballin zei de film van Jami zelf nog niet te hebben gezien. De veiligheidsdiensten NCTb en AIVD hebben de productie al gezien tijdens een voorvertoning.

© MAROKKO.NL 2008
film
intervieuw with muhammed
ehsan jami
saai
slechte anti-islamfilm
nieuwspoort
nctb
aivd
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi