Politie pakt Marokkaanse jeugdbende op

algemeen
151
9 dec '08
Ongeveer zestig politieagenten kwamen vanochtend om zes uur in actie om op veertien adressen binnen te vallen.

De politie heeft vanmorgen in de Amsterdamse binnenstad en Oost veertien jongens gearresteerd op verdenking van het tot tweemaal toe plunderen van de Albert Heijn in de Sarphatistraat en geweld tegen jongerenwerkers. Een vijftiende verdachte zat al vast sinds hij vorige maand vanaf een scooter een fietsster met 'de Italiaanse methode' had beroofd .

Eerder dit najaar waren al negen jongens uit dezelfde jeugdbendes gearresteerd na plunderingen uit een supermarkt van Albert Heijn in de Kleine Wittenburgerstraat. Enkele van de arrestanten van vandaag worden ook verdacht van het stelen uit die winkel. Twee van hen waren net voorwaardelijk vrijgelaten toen ze opnieuw in de fout gingen.

Alle verdachten die vanmorgen om zes uur zijn gearresteerd door een ploeg van zestig agenten, zijn tussen de veertien en zeventien jaar oud. Bijna allen zijn van Marokkaanse komaf.

De jongens maken deel uit van twee groepen: één die meestal op het Iepenplein in Oost rondhangt, en één die zich voornamelijk op Wittenburg ophoudt. Ze maken volgens de politie steeds sneller carrière in de criminaliteit, aldus Parool.nl.

Veroorzaakten ze twee jaar geleden nog voornamelijk overlast, nu plegen ze geweld, bedreigen ze en plegen ze diefstallen.

De supermarkten werden op een intimiderende manier beroofd. Een flinke groep jongens liep naar binnen, graaide openlijk uit de schappen en vertrok met jassen vol artikelen, daarbij het personeel ernstig bedreigend.

In het oostelijke deel van de stad zijn inmiddels honderden jonge criminelen van veertien tot 23 jaar in kaart gebracht.

© MAROKKO.NL 2008
amsterdam albert heijn marokkanen iepenplein kleine wittenburgerstraat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi