Boulahrouz blij met komst nieuwe trainer

sport
5
10 dec '08
Khalid Boulahrouz is nog niet helemaal tevreden met de situatie bij zijn club VfB Stuttgart.

De international wil bij Die Schwaben niet als back, maar centraal in de defensie spelen. Daar lijkt echter verandering in te komen.

Onder de inmiddels ontslagen trainer Armin Veh zat de in de zomer van Chelsea overgekomen Boulahrouz meer dan hem lief was op de bank. Daarnaast speelde een vervelende blessure speelde hem lang parten, waardoor hij zich niet altijd kon bewijzen. Nu Boulah weer helemaal fit is wil hij spelen ook en het liefst als centrale verdediger. Daar lijkt hij onder de nieuwe trainer van de Bundesliga-club, Markus Babbel, wel aan toe te komen.

Afgelopen weekend maakte Boulahrouz het gewonnen uitduel met Energie Cottbus (0-3) van begin tot eind mee. Hij maakte volgens de Duitse media een soevereine indruk. "Ik reken niet in kansen, bij mij tellen alleen de feiten", zegt Boulah, die in Serdar Tasci en Matthieu Delpierre concurrentie heeft voor een plekje in het centrum van de defensie, in gesprek met Bild.

De trainerswissel van Stuttgart legt de Nederlands international geen windeieren. Babbel ziet in Boulahrouz namelijk wel een centrale man. De nieuwe situatie bevalt de verdediger. "Het klikt", zo zegt Boulah over de onderlingen relatie tussen de nieuwe trainer en de spelersgroep. "De sfeer in de groep is uitstekend, de trainingen zijn effectief en iedereen is fit."

Stuttgart, dat het aankomend weekend op moet nemen tegen Bayern München, is sinds het ontslag van Veh bezig aan een opmars. De afgelopen twee duels werden gewonnen. Die Schwaben staan momenteel op een negende plaats in de Bundesliga.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
khalid boulahrouz stuttgart markus babbel duitsland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi