Ovatie in Israël voor Fitna

buitenland
200
15 dec '08
De harde kern van de kolonistenbeweging bevond zich gisteren ook onder Wilders gehoor.

Politicus Geert Wilders heeft gisteren een staande ovatie gekregen nadat hij in Jeruzalem zijn Fitna-film liet zien aan een groep van ruim tweehonderd rechtse Israëli's. De organisator van de bijeenkomst noemde Fitna "een van de belangrijkste films die de afgelopen decennia uitkwam".

De PVV-leider was in Israël op uitnodiging van parlementslid Arieh Eldad, die aan de laatste verkiezingen deelnam onder de vlag van de Nationale Unie, een partij die vindt dat Israël etnisch zuiverder gemaakt moet worden door het vertrek van Arabische Israëli's, eventueel onder dwang. "Ik ben er zelf overigens niet voor dat mensen gedwongen ergens naartoe moeten", zei Wilders, die verder denkt dat het Israëlisch-Palestijnse conflict een ideologisch conflict is en niet een territoriale strijd, aldus telegraaf.nl.

"Er is al een Palestijnse staat en die heet Jordanië." Wilders vindt Israël een prachtig land, en is er ook al tientallen keren geweest. Hij woonde er tussen zijn 17e en 19e zelfs. "Ik heb me in Israël veiliger gevoeld dan in Nederland." Israël vangt volgens hem voor de westerse wereld de eerste klappen op bij de strijd tegen de wereldwijde jihad.

De harde kern van de kolonistenbeweging, die gezien wordt als een van de voornaamste struikelblokken voor vrede tussen de twee volkeren, bevond zich gisteren ook onder Wilders' gehoor. Onder hen was een medestander van de joods-militante groep die in veel landen wordt beschouwd als terreurorganisatie.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders israel fitna jeruzalem arieh eldad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi