Boulahrouz: 'Overlijden dochtertje zwaarste periode uit mijn leven'

sport
42
16 dec '08
Het EK leek prachtig te worden voor Khalid Boulahrouz, die zich uit het niets in de basis wist te knokken.

Tot de dag dat zijn te vroeg geboren dochtertje overleed. De verdediger vertelt nu over de zwaarste periode uit zijn leven.

"Natuurlijk, als ik aan het EK denk, overheerst de pijn", zegt Boulahrouz in gesprek met Sportweek. "Het is nog steeds heel moeilijk, ik zit nog volop in de verwerking. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik over de dood van mijn vader kon praten. Het overlijden van mijn dochtertje heeft ook tijd nodig. Ik ben nog heel kwetsbaar, praat er liever niet over. Er hebben veel mensen meegeleefd, daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik begrijp ook dat de vragen zullen blijven komen. Daarom wil ik er nu voor het eerst en voorlopig voor het laatst iets over vertellen."

"Ik kan nog niet zeggen hoe ik me voelde, die dag dat Anissa werd geboren en kort daarna overleed", zo vervolgt Boulahrouz zijn verhaal. "Als ik erover praat, komt het verdriet te veel naar boven. Kan ik niet meer helder denken. Het was een bizarre situatie. Dat had niets te maken met het feit dat ik met een EK bezig was. Ook als ik thuis had gezeten, was het volledig onwerkelijk geweest. Alles draaide om me heen."

Steun kreeg de verdediger van VfB Stuttgart gelukkig van velen. "Hoe die fatale dag precies verliep, weet ik niet meer exact. Het is één grote emotionele waas waarvan me ondanks al het verdriet ook de steun van een heleboel mensen is bijgebleven. Nigel (de Jong) en Robin (van Persie) waren er de hele dag. Later kwamen Ruud (van Nistelrooy), Edwin (van der Sar), Hans (Jorritsma), Kees (Jansma) en Marco. Leo en Carlo kwamen ’s avonds."

De mensen bedanken die voor hem en zijn vrouw klaarstonden heeft Boulahrouz nog niet kunnen doen, tot zijn spijt. "Rodger Linse, mijn zaakwaarnemer, was geweldig. Evenals Anja van Ginhoven, Monique Kessels en Theo Damen van de KNVB. Hartverwarmend hoe zij ons steunden en al het organisatorische werk in goede banen leidden. Wie mijn vrouw en ik in het bijzonder willen bedanken, maar waar we helaas nog geen mogelijkheid voor hebben gekregen, is Bouchra van Persie. Vanaf de eerste weeën tot en met de volgende dag heeft ze ons niet verlaten."

Alle steun die hij kreeg zorgde zelfs voor een beetje kippenvel bij de 26-jarige verdediger. "Dat medeleven, die ultieme steun maakt dat ik over alle pijn toch nog een laag kippenvel heb. Ruud, Edwin, Robin, Nigel, Marco; grote sportsterren die toch mens durven te zijn. Die zich lieten gaan, omdat ze het zo erg voor ons vonden. Het zijn mensen met het hart op de goede plaats. Dat wist ik al. Maar toch… Die steun was een beetje water op een bosbrand. Maar ook dát water helpt om het vuur, dat altijd zal blijven branden, minder te maken."


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
khalid boulahrouz bouchra robin van persie anissa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi