SMN dient klacht in tegen SpitsNieuws.nl

algemeen
91
17 dec '08
Op de nieuwssite SpitsNieuws.nl verscheen een bericht met als kop ‘Brute straatroof door Marokkanen’.

Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen de redactie van SpitsNieuws.nl en tegen de journalist B. Lenssen. In een recent verschenen bericht op SpitsNieuws.nl werden Marokkanen als dader van een misdrijf aangemerkt, terwijl dat niet op feiten berustte.

Op 7 november jl. verscheen op de nieuwssite SpitsNieuws.nl een bericht met als kop ‘Brute straatroof door Marokkanen’. Het artikel zelf vermeldde alleen dat het vermoedelijk om daders ging van Turkse of Marokkaanse afkomst. Later bleek overigens dat het vermeende slachtoffer het hele verhaal had verzonnen.

Het SMN is van mening dat de betrokken journalist B. Lenssen en de redactie van SpitsNieuws.nl met het plaatsen van de betreffende kop boven het bericht de feiten geweld hebben aangedaan en daarmee de grenzen van journalistieke ethiek en fatsoen hebben overschreden. Bovendien hebben zij met deze vorm van stemmingmakerij de belangen van Marokkanen in Nederland schade toegebracht, aldus smnnet.nl.

Om die reden heeft het SMN bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen de betrokken journalist en de redactie van SpitsNieuws.nl.

© MAROKKO.NL 2008
spitsnieuws samenwerkingsverband van marokkanen lenssen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?