NEC laat Goffert ontploffen

sport
21
19 dec '08
NEC overwintert na spectaculaire zege in Europa.

NEC wist in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup geweldig te stunten. De formatie van Mario Been had een zege nodig om Europees te overwinteren. Dat lukte in een fantastische wedstrijd tegen het Italiaanse Udinese. De ongeslagen aanvoerder van Groep D droop met een 2-0 verlies af. Collins John en Jhon van Beukering lieten de Nijmeegse Goffert donderdagavond in de slotfase ontploffen.

Udinese was met negen punten al zeker van plaatsing. Jhon van Beukering kreeg een kleine mogelijkheid om de score te openen. Evenals Rachid Bouaouzan even later, lukte het de club uit Nijmegen niet om afstand te nemen. De beste kans was op slag van rust voor Lasse Schöne. De Deen zocht het doel te hoog.

Om de ploeg van coach Mario Been van zich af te houden ging de trucendoos van de Italiaanse ploeg helemaal open. Scheidsrechter Radek Matejek uit Tsjechië trapte te vaak in het theater van de nummer elf uit de Serie A.

Na rust verhoogde NEC de druk. Dat leverde wel een aantal kansen op maar nog geen doelpunten. Totdat invaller Collins John een kwartier voor tijd hard uithaalde, 1-0. De 23-jarige aanvaller trok van vreugde zijn shirt uit en moest dat met geel bekopen.

Nauwelijks waren de Nijmeegse supporters klaar met juichen of ze konden opnieuw aan de bak. Van Beukering liet de Goffert opnieuw ontploffen met zijn treffer, 2-0.

Omdat Spartak Moskou niet verder kwam dan 2-2 bij Tottenham Hotspur was de zege van NEC genoeg voor een plek bij de laatste 32 in het Europese bekertoernooi. Met een derde plaats in de poule wordt NEC vrijdag bij de loting gekoppeld aan een der groepswinnaars in de UEFA Cup.

© MAROKKO.NL 2008
nec
nijmegen
uefa cup
mario been
udinese
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?