Achtjarige mag niet scheiden van 58-jarige

buitenland
191
21 dec '08
Het proces zal begin februari voortgezet worden.

Een rechter in de Saoedische stad Aneisa heeft voor de tweede maal geweigerd gevolg te geven aan de scheidingsaanvraag van een achtjarig meisje. Het meisje was door haar vader ten huwelijk geschonken aan een man die circa 50 jaar ouder is dan het schoolkind. Volgens justitiekringen weigerde de man zaterdag op de tweede procesdag het kind, dat hij als zijn rechtmatige echtgenote beschouwt, prijs te geven. De rechter beval hem en de moeder van het kind, die in naam van haar dochter een klacht had ingediend, een compromisoplossing te vinden, aldus standaar.be.

Het proces zal begin februari voortgezet worden. Het meisje zal zolang bij haar moeder wonen. Noch de advocaat noch de moeder wilden zaterdag commentaar geven op de beslissing van de rechter.

De moeder had de vader van haar dochter al voor het huwelijk van het kind verlaten. De vader had het meisje volgens de regels verkocht. De echtgenoot schold de vader als tegenprestatie voor het huwelijk een schuld van omgerekend 5400 euro kwijt.

Al tijdens de eerste rechtszitting in augustus had hij geweigerd in te stemmen met de scheiding. Hij wil dat het kind, waarmee hij 'het huwelijk nog niet heeft voltrokken', naar hem komt.

© MAROKKO.NL 2008
saoedische aneisa huwelijk rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi