PvdA stijgt, PVV zakt in peiling

algemeen
145
21 dec '08
De PvdA en Trots op Nederland stijgen een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De PVV en D66 verliezen een zetel ten opzichte van vorige week.

Desondanks roept De Hond D66 uit tot winnaar van het jaar 2008. De partij heeft vergeleken met een jaar geleden er de meeste zetels bij gekregen in de peiling. Trots op Nederland verloor in een jaar tijd de meeste zetels.

Uit deze laatste peiling van het jaar blijkt dat de PvdA voor de tweede opeenvolgende week stijgt. De sociaaldemocratische fractie telt nu 33 Kamerleden, dat zouden er 29 zijn als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, aldus Telegraaf.nl.

Trots op Nederland van Rita Verdonk staat in de peiling op zes zetels, zij heeft momenteel een eenmansfractie in het parlement. D66 (nu drie parlementariërs) en de PVV (nu 9 zetels ) komen in de peiling uit op respectievelijk 16 en 15. Bij de andere partijen hebben zich geen wijzigingen voorgedaan.

Vergeleken met een jaar eerder is D66 de grote winnaar met tien zetels winst. De grootste daler is Trots op Nederland. Deze partij stond eind 2007 nog op vijftien zetels in de peiling van De Hond.

Verder blijkt dat de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie nu aanspraak maken op 65 zetels, elf zetels te weinig voor een meerderheid in de Tweede Kamer.

© MAROKKO.NL 2008
pvda pvv ton de hond peiling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi