Afellay bezorgt PSV overwinning

sport
82
21 dec '08
PSV heeft de 'topper' in de Eredivisie gewonnen van Feyenoord.

PSV-Feyenoord, voorheen een topper, nu een treffen tussen de nummer vijf en de nummer dertien, is geëindigd in 1-0.

Na een rommelig eerste kwartier waren de eerste kansen (schot Afellay naast en kopbal Bakkal door doelman Van Dijk, vervanger van de geblesseerde Timmer, over de lat getild) voor PSV. Makaay had vervolgens de 1-0 van Feyenoord op de schoen, maar zijn rollertje werd door Marcellis van de lijn gehaald.

Het initiatief was daarna voor PSV, maar ook de bezoekers wisten enkele malen voor gevaar te zorgen. Van Dijk hield Bakkal van scoren af, Marcellis kopte op de lat en Makaay (leep balletje over) werd onterecht buitenspel gegeven.

Pal na rust werd een doelpunt van Dzsudzsák afgekeurd omdat hij Tiendalli tegen de grond had gewerkt en onthield Braamhaar PSV een penalty nadat Derijck Lazovic naar de grond had getrokken, aldus nos.nl.

Met fouten en slordigheden over en weer werd het niveau van het duel er daarna niet beter op. Derijck deed het wel goed door tot drie keer toe een gevaarlijke voorzet van PSV te onderscheppen.

Biseswar, net ingevallen voor Wijnaldum, bracht een prima kans om zeep voordat Afellay, na een afgeslagen aanval, zowaar de 1-0 langs de kansloze v. Dijk knalde. Verbeek bracht Mols en Slory nog, maar PSV kwam niet meer in de problemen.

© MAROKKO.NL 2008
ps eindhoven feyenoord rotterdam ibrahim afellay
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi