Meer aandacht voor Marokkaanse meisjes

algemeen
161
24 dec '08
Marokkaanse meisjes komen weinig terecht bij justitie.

Maar ook een aanzienlijke groep Marokkaanse meisjes zit in de knel, zegt universitair docent algemene sociale wetenschappen Gonneke Stevens van de Universiteit van Utrecht. Ze voelen zich onbegrepen door hun eigen bevolkingsgroep en hebben weinig verbondenheid met Nederlanders, aldus bndestem.nl.

Stevens leidde een van de eerste Nederlandse onderzoeken naar de emotionele en gedragsproblemen van een grote groep Marokkaanse jongeren in Nederland. "We ondervroegen achthonderd jongeren en hun ouders en leerkrachten in Den Haag en Rotterdam, om zicht te krijgen op de risicogroepen."

Daarbij werd onder meer gekeken naar de verbondenheid van jongeren met Nederland en met Marokko. Stevens: "Van de Marokkaanse jongeren voelt 13 procent zich helemaal niet begrepen door Marokkanen. Die groep bestaat voor driekwart uit meisjes met problemen. Emotionele problemen. Ze zijn ook vaak angstig, depressief of opstandig en hebben veel ruzie thuis. Een groep die aandacht nodig heeft. Maar Marokkaanse meisjes komen weinig terecht bij justitie en ook minder vaak bij hulpverleners, dus hun problemen springen niet zo in het oog als die van jongens."

Stevens wil er meer van weten: "We hebben net geld gekregen voor onderzoek naar de emotionele problemen van allochtone meisjes."

© MAROKKO.NL 2008
marokkaanse gonneke stevens onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi