Moord Rooseveltplaats gevolg van ruzie rond liefdesrelatie

buitenland
0
24 dec '08
De zondagavond gepleegde moord aan de Franklin Rooseveltplaats was het gevolg van een ruzie rond een liefdesrelatie.

Een 18-jarige jongeman sneed er de keel over van de 42-jarige Abila Jamal. Het slachtoffer had een verhouding met de 17-jarige zus van de dader. Zondagavond omstreeks 20.30uur sneed een jongeman van Marokkaanse afkomst Abila Jamal de keel over. Het 42-jarige slachtoffer uit Turnhout overleed ter plaatse. Het dodelijk incident vond plaats op de Franklin Rooseveltplaats, op de hoek met de Anneessenstraat voor perron 11 aan buslijn 410. De 18-jarige dader vluchtte met bus 410 richting Turnhout, maar werd enkele minuten na de feiten al door de politie opgepakt. Het parket liet verstaan dat het motief voor de moord moest worden gezocht in de familiale sfeer. Abila Jamal woont in de Parkwijk in Turnhout met zijn vrouw, maar onderhield een relatie met de 17-jarige zus van de dader, aldus Nieuwsblad.nl.

Meer dan waarschijnlijk vormde die liefdestwist de aanleiding voor de eermoord. Het parket wil zoveel niet bevestigen, maar een getuige verklaarde dat de dader het had over zijn zus. Bovendien bleek de zus ook een getuige van de moord op haar vriend. Ze zag alles gebeuren vanuit de wagen van het slachtoffer.

Na de moord werd de wagen in beslag genomen voor sporenonderzoek, maar het meisje was weggevlucht. Ondertussen is ze al gehoord door de politie. Haar broer legde nog geen sluitende verklaring af, maar is door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord. Vrijdag verschijnt hij allicht voor de raadkamer

© MAROKKO.NL 2008
franklin rooseveltplaats belgie antwerpen marokkaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi