Turks bezwaar tegen lesbisch pleeggezin

buitenland
0
29 dec '08
Mogelijk wordt nu om uitlevering gevraagd van de kinderen bij de Turkse justitie.

In Turkije is ophef ontstaan over Turks-Nederlandse kinderen die in Nederland door de rechter bij een lesbisch pleeggezin zijn geplaatst.

Het gaat om drie kinderen, die in 2004 door Bureau Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst na vermoedens van kindermishandeling. De moeder zou toen een zoontje hebben laten vallen, waarbij hij een arm brak.

Het Turks-Nederlandse echtpaar zegt dat er nooit sprake is geweest van kindermishandeling en vecht de uithuisplaatsing al jaren aan bij de Nederlandse rechter.

Inmiddels heeft de rechter bevolen dat de plaatsing van de kinderen in een lesbisch pleeggezin in Nederland rechtmatig is.

De ouders willen niet dat hun kinderen bij homosexuele pleegouders leven. Ze vinden dat niet passen bij hun islamitische geloofsopvattingen.

Het echtpaar heeft twee van de drie kinderen inmiddels naar Turkije gebracht. Vermoedelijk wonen ze daar bij een oom.

De moeder trekt flink aan de bel in de Turkse media. In Turkije is er daardoor ophef ontstaan over de zaak, aldus Nos.nl.

Mogelijk wordt nu om uitlevering gevraagd van de kinderen bij de Turkse justitie. De advocaat van de ouders houdt er rekening mee dat de Turkse rechter gezien de achtergrond van het gezin, niet tot uitlevering zal overgaan.

© MAROKKO.NL 2008
tukrije nederlands lesbisch bureau jeugdzorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?