K-1: Badr Hari treft Overeem

sport
141
30 dec '08
K-1-vechter Badr Hari krijgt de kans om 2008 toch nog met een overwinning af te sluiten.

De 24-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst treedt op oudejaarsdag in het strijdperk tegen de Nederlander Alistair Overeem. Plaats van handeling is de Japanse stad Saitama.

Dat de naam van Hari op het affiche van ‘Dynamite!!’ prijkt, is opvallend. Eerder deze maand werd Hari nog gediskwalificeerd in het slotgevecht van de prestigieuze ‘K-1 World GP Final’, omdat hij tegen Remy Bonjasky een stopteken van de scheidsrechter negeerde. Hari kreeg voor zijn misdraging een fikse geldstraf opgelegd en raakte zijn wereldtitel in het zwaargewicht (-100 kg) kwijt. Omdat de K-1-organisatie hem niet schorste, kan Hari woensdag echter gewoon weer in actie komen, aldus Telegraaf.nl.

De partij tegen Overeem (28) wordt afgewerkt volgens de K-1-reglementen. Volgend jaar komt er een re-match onder MMA-regels. In laatstgenoemde discipline heeft Overeem zijn sporen ruimschoots verdiend. Naast Hari en Overeem betreden ook de Nederlanders Sem Schilt, Errol Zimmerman en Gegard Mousasi de ring op oudejaarsdag in Japan.

© MAROKKO.NL 2008
badr hari alistair overeem k1 marokkaan zimmerman
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?