'Isrealische terreur niet belangrijk genoeg voor spoeddebat'

algemeen
0
5 jan '09
De Tweede Kamer komt deze week niet terug van reces voor een spoeddebat over de inval van Israël in de Gazastrook.

De Tweede kamer houdt deze week geen spoeddebat over Israëlische inval in de Gazastrook. Wel wil de Kamer uiterlijk woensdag een brief van het kabinet krijgen over de situatie in het Midden-Oosten. Dat hebben de buitenlandspecialisten van de verschillende kamerfracties maandag besloten in een extra intern beraad. De SP had op dat extra overleg aangedrongen.

SP-Kamerlid Harry van Bommel kreeg niet genoeg steun om nog deze week een spoeddebat te houden met minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. Alleen GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren waren daar voor, aldus Trouw.nl.

De regeringspartijen CDA, PvdA, ChristenUnie en daarnaast de VVD en PVV vinden een brief genoeg. Op dit moment vinden zij dat een wapenstilstand de hoogste prioriteit moet hebben. Daarvoor is een internationale bemiddeling aan de gang.

Demonstranten op de publieke tribune van de Tweede Kamer die voor ingrijpen van de internationale gemeenschap in de Gazastrook zijn, verweten de Kamerleden die tegen een debat waren 'lafheid'. Zij maakten de steun voor de inwoners van de Gazastrook duidelijk door het ophouden van een Palestijnse vlag.

© MAROKKO.NL 2009
tweede kamer gazastrook spoeddebat pvda cda van bommel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?