Belastingdienst keert te hoge toeslagen uit

economie
0
2 feb '09
Ruim twee miljoen mensen dreigen 'de pineut' te worden van de Belastingdienst, die dit jaar te hoge toeslagen uitkeert.

 Dat vreest FNV Belastingservice die zegt bezorgd te zijn. De Belastingdienst baseert de hoogte van de zorg-, kinder- en huurtoeslag namelijk op het inkomen van 2007. Bij de meeste mensen stijgt dit jaar echter het verzamelinkomen waarop die toeslagen zijn gebaseerd.

Het verzamelinkomen valt dit jaar voornamelijk hoger uit doordat de aftrek voor de buitengewone ziektekosten is afgeschaft. Voorheen konden mensen onder meer hun ziektekosten aftrekken waardoor het inkomen lager uitviel. Verder zorgt ook de afschaffing van de ww-premie voor een hoger inkomen. Wie zijn veranderde inkomen niet doorgeeft aan de Belastingdienst dreigt volgend jaar honderden euro's aan teveel uitgekeerde toeslagen te moeten terugbetalen, aldus depers.nl.

FNV verwacht dat zo'n vijftigduizend mensen helemaal geen recht meer zullen hebben op toeslag. Die moeten volgend jaar 'een smak geld terugbetalen' als ze geen actie ondernemen.

De vakcentrale heeft ondertussen extra vrijwilligers opgeleid om mensen te kunnen helpen met hun belastingaangifte. Vorig jaar hielpen zesduizend vrijwilligers 320 duizend belastingplichtigen met het invullen, dit jaar verwacht FNV de 'magische grens' van 350 duizend te overschrijden.

© MAROKKO.NL 2009
belastingdienst fnv huurtoeslag verzamelinkomen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?