België geeft komende vier jaar 60 miljoen aan Marokko

buitenland
17
2 feb '09
De Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft in Rabat aangekondigd dat het budget voor de samenwerking met Marokko met 50 procent zal worden verhoogd.

De Belgische ontwikkelingshulp bestaat voornamelijk in projecten voor waterzuivering en de aanvoer van drinkwater bij de bevolking in het zuiden van het land. Volgens de minister vormen de samenwerkingsprojecten een preventief antwoord op de immigratie, een actueel onderwerp in Europa.

De minister belast met de belangen van Marokkanen in het buitenland (MRE) wees hij op het belang van de Marokkaanse gemeenschap in België, die 400.000 leden telt. "Het geld dat ze naar Marokko sturen, vormt een belangrijke economische bron voor het land", aldus Michel. Idee is dat geld te kanaliseren om in Marokkaanse ontwikkelingsprojecten te investeren.

Het bilateraal samenwerkingsakkoord met Marokko bedraagt 40 miljoen euro over vier jaar (2006-2009). Voor de periode 2010-2013 is 60 miljoen voorzien. Dat is 60 procent van alle Belgische hulp aan Marokko, meldt DeMorgen.be. België besteedt in totaal 1,3 miljard euro aan Ontwikkelingshulp of 0,6 procent van het bruto binnenlands product.

© MAROKKO.NL 2009
marokko
belgië
geld
ontwikkelingssamenwerking
rabat
europa
imigratie
charles michel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?