Oranje beleeft déja vu in kamp Hoenderloo

sport
0
15 aug '00

Aan een indringend déja vu in Hoenderloo wordt abrupt een einde gemaakt door Louis van Gaal. Met de vijf jonge spelers in gedachten die momenteel ter lering deel uitmaken van Oranje, zegt hij na zijn eerste training als bondscoach: 'Nieuwe trainers, nieuwe kansen.'
Veel is bij het Nederlands elftal hetzelfde gebleven, zo op het eerste gezicht, maar niet alles. Van Gaal is zelf de prominentste nieuwkomer. Hij laat zich op het trainingsveld omringen door de oude assistent (Ruud Krol) en de oude looptrainer (Raymond Verheyen) en de nieuwe keeperstrainer, Frans Hoek die van Barcelona permissie heeft gekregen om Van Gaal bij te staan.

Verrassender is het dat ook fysiotherapeut Rob Ouderland zich op de eerste dag van een trainingsdriedaagse in kamp Hoenderloo heeft gemeld. Enkele weken voor Euro 2000 trok Ouderland zich nijdig en teleurgesteld terug uit de staf van Oranje.

Ouderland deed dat nadat bondscoach Rijkaard op verzoek van enkele spelers een extra fysiotherapeut had ingelijfd, Leo Echteld. Hij was indertijd van mening dat de behandelmethodes van Echteld omstreden zijn.

Ook Echteld was gisteren van de partij, opmerkelijk genoeg. De komende twee jaar zullen ze, samen met arts Plemper, de medische staf vormen.

Van Gaal heeft de plooien rechtgestreken, maar niet zonder moeite, gaf hij toe. 'Op 7 juli ben ik benoemd tot bondscoach. Vanaf de eerste dag ben ik bezig geweest de mensen samen te brengen, vijf weken lang. Ik heb er heel veel energie in gestopt. Maar dat is het waard geweest.'

De organisatiestructuur werd enigszins aangepast, aldus Van Gaal, 'waardoor mensen zich veiliger voelden'. Het resultaat stemt hem tevreden. 'Rob Ouderland staat voor kwaliteit en Leo Echteld ook. En bij mij staat kwaliteit altijd voorop. Ik zoek de beste mensen om mij heen.'

Van de 21 uitgenodigde spelers kwam er één niet opdagen, Davids. De communicatie met hem verliep zo stroef dat Van Gaal veronderstelde dat hij in Turijn verbleef.

Davids revalideert echter in Los Angeles van een operatie waarbij een pin uit een been is verwijderd. De pin werd aangebracht toen Davids als speler van AC Milan een been brak.

'Tot mijn verbazing hoorde ik dat hij niet bij Juventus revalideert, maar in Los Angeles. Als ik dat had geweten, zou ik hem niet hebben geselecteerd.'

Van Gaal zei het met lichte ergernis. De bondscoach kondigde aan dat internationals zulke cruciale informatie voortaan onmiddellijk zullen doorgeven aan bondsarts Plemper.

Bron: © Volkskrant

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi