Mohamed vindt alsnog een school

algemeen
56
21 feb '09
De 11-jarige Mohamed Bouchkhachakhe heeft eindelijk een nieuwe school.

Het islamitisch jongetje, dat van de christelijke Pniëlschool aan het Sandelingplein in Rotterdam werd gestuurd na een conflict over het bidden, is welkom op de openbare basisschool Blijvliet aan de Hillevliet, een kilometer verderop.

Vader Miloud is erg opgelucht en blij. "Het deed echt pijn om mijn zoon zo te zien. Ik ben zó blij dat hij nu eindelijk weer les krijgt.''

Mohamed kreeg half december vorig jaar te horen dat hij niet meer welkom was op de Pniëlschool. Volgens de onderwijsinstelling zou Mohamed niet naar de leerkrachten luisteren. En met zijn opvattingen zou hij meer thuishoren op een islamitische school, meldt het AD.

Het vinden van een andere school bleek vervolgens een hele opgave. Uiteindelijk vond het bestuur van de Pniëlschool een plek op een school voor leerlingen met gedrags- en leerproblemen. Maar Mohameds ouders weigerden hun kind hier naar toe te sturen.

Leerplicht gaf de ouders donderdag een week de tijd om zelf een nieuwe school te vinden, anders zou de rechter worden ingeschakeld. Gisteren bleek Blijvliet het kind wel te willen hebben. "De directrice vond het erg sneu wat er met Mohamed is gebeurd,'' vertelt vader Miloud. "Hij werd direct voorgesteld aan de andere kinderen in zijn klas.''

© MAROKKO.NL 2009
mohamed bouchkhachakhe
school
rotterdam
christelijke pniëlschool
openbare basisschool blijvliet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?