Smartcard nieuw wapen tegen voetbalsupporters

sport
0
21 aug '00

ARNHEM - Politie en justitie willen dat voetbalclubs de persoonsgebonden clubkaart vervangen door een 'slimme' identiteitskaart (smartcard) die onvervalsbare kenmerken als vingerafdrukken en irissen herkent. Korpschef Bakker van de politie in Arnhem zei dat vrijdagavond in Nova.

Voetbalclubs moeten volgens meer moeite doen voor een waterdichte toegangscontrole in de stadions. ,,Over de hele linie ben ik ontevreden over de handhaving van stadionverboden. Er zitten teveel mazen in de toegangscontroles'', aldus Bakker, die in het overleg van korpschefs is belast met de aanpak van het voetbalvandalisme.

Iedere toeschouwer zou een smartcard moeten hebben, zodat bij identificatie blijkt of iemand een stadionverbod heeft. Bakker ziet graag dat daardoor een landelijk gegevensbestand ontstaat. De clubs en de KNVB moeten de controles uitvoeren.

Ook wil de politie bekende voetbalvandalen kunnen verbieden zich tijdens wedstrijden in de omgeving van stadions op te houden. In combinatie met een meldingsplicht bij de politie op het moment dat een wedstrijd aan de gang is, vindt Bakker dat een "effectieve manier om supporters uit te sluiten die je niet aan de club verbonden wil hebben".

Bron: © NU.nl

© MAROKKO.NL 2000

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi